The Eggs Studio

18/12/2018

WOLDA 2018 – Световни награди за лого-дизайн

Скъпи Приятели,

Новата година идва, а ние изпращаме старата с новината, че наше лого е отличено с награда от световният конкурс за лого-дизайн WOLDA - 2018-та.

Благодарим на "Колегиум Оценители", че ни се довериха за дизайна на логото и рекламните  си материали. 

Може да разгледате, в каква компания е нашият проект:

https://wolda.org/en/9th-wolda-list-of-winners-category-1-logo-new/

28/06/2017

Медиамикс'17

За поредна година фестивала Медиамикс'17, ни се доверява да направим почетните награди. Този път сме избрали стилна черна рамка-кутия, сив филц и ецвана месингова табелка.

Поздравления за всички наградени и успех и догодина!

18/01/2016

Новата изложба на Васко Славков

ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE

живопис, рисунка върху стена, видео и обекти.

ВАСКО СЛАВКОВ

11 – 29 януари, 2016 г., Галерия АРОСИТА

„ПЕЙЗАЖЪТ обхваща видимите характеристики на земна територия, включително физическите елементи на земните образувания като планини, хълмове, реки, езера, морета, живите елементи, включително и човешката дейност, сгради, както и преходни явления като светлина и климатични условия. Съчетавайки физическите си характеристики и културните наслоявания от човешкото присъствие, често наслагвано с хилядолетия, пейзажите отразяват синтезиса между човек и жизнена среда, ключови за националната идентичност“. (според Уикипедия)

ПЕЙЗАЖЪТ в България е най-популярния жанр в живописта. Предимно се предлагат картини в малък формат и с ниски цени които обикновено са предначани за частни домове но често могат да се видят и в банкови и фирмени офиси. 

Изложбата ПЕЙЗАЖЪТ – NO COMMERCIAL VALUE* на Васко Славков се състой от една картина с твърде голями размери. При настоящите условия на пазара на изкуство тази картина в този формат става НЕПРОДАВАЕМА и затова не е определена ТЪРГОВСКАТА Й СТОЙНОСТ. Дали има други стойности? Автора остава на публиката да прецени.

В изложбата присъстват рисунка върху стена, видео и обекти с които се търсят възможните гранични състояния на пейзажа като форма. 

Повече: www.facebook.com/vasko.slavkov?fref=ts

Повече: www.facebook.com/events/755756941220964/

Галерия АРОСИТА, София, ул. Врабча 12Б, тел. 0885 872 804, Росица Гецова. Работно време: от понеделник до петък, 15:00 – 19:00 часа, почивни дни – събота и неделя.

18/02/2015

Весел календар за 2015-та година!

Тази година успяхме да подготвим весел новогодишен календар, за подарък на клиенти и приятели! Календарът е илюстриран с моделирани от пластелин буквички и закачки, тематично подбрани за всеки сезон. Автор е нашата колежка Невена Колева. 

Ако сте пропуснали да ни гостувате в студиото и да се сдобиете с новият календар, още не е късно. Ще Ви очакваме, с нови идеи за вашите проекти, на чаша чай в студиото! Не се колебайте да ни потърсите. 

Може също, да разгледате целият проект и на сайта ни - http://theeggs-studio.com/project.php?sid=122&cat=1&back=index.php

Весела и щастлива 2015-та година!

13/06/2014

МЕДИЙНИЯТ ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА ПРАЗНУВА 20-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Тази година Mediamixx Festival & Congress 2014 чества 20-годишният си юбилей и премина под мотото “20 години огледало на медиите”. Юбилейното издание съвпада и с 45-та годишнина на официалният домакин “Албена”, което удвои празничната енергия - гала церемония, купони, приятни изненади…

Фестивалът отличи знакови постижения от изминалите две десетилетия в категориите печат, телевизия, радио и уеб. Раздадоха се и 6 почетни награди, както и Специална награда на курорта Албена.

За поредна година нашето студио има честта, да направи дизайна на наградите Mediamixx. Тази година илюстрирахме отделните категории с тематични фотоси. Спряхме се на цветови код в тъмно синьо и сребристо. Картон Антик бял, със седефено излъчване, направи изображенията бляскави и морски. Почетните награди “осребрихме” и с гравирани метални табелки. 

Надяваме се, притежателите да се радват на постижението си! Честито на всички участници и наградени! 

До нови успехи и догодина!

16/12/2013

Брой 4 за 2013 на китайското издание PACKAGE DESIGN е посветен на България.

Скоро в студиото получихме брой 4 за 2013 на китайското издание PACKAGE DESIGN (http://www.package-design.net) Изданието е в тираж 250 000  и е най-голямото тематично - професионално издание в Азия.

Броят е посветен на България с уводна статия от Стефан Серезлиев, персонален член на  ICOGRADA. Представени са няколко български студия и автори, които работят активно в тази област. За студио ЯЙЦАТА е особена чест, проектът му АКТИВИA да е поместен на корицата на изданието.

Честито на всички колеги, чиито проекти достойно представят този специфичен дизайн–процес в България на страниците на авторитетното издание.

The EGGS Team 

11/06/2013

Mediamixx'13

Деветнадесетото издание на фестивала Mediamixx e вече факт! То се проведе от  7-12 юни, в курорт Албена.

В тазгодшното издание на фестивала, фокусът е върху конгреса и върху българските телевизионни сериали.

По традиция, нашите клиенти и приятели от Mediamixx’13  отново ни се довериха за дизайна на наградите-плакети “Златна Корона„ и почетните дипломи към бронзовите награди статуетки.

Вдъхновихме се от новото синьо лого на фестивала и дръзнахме да предложим тъмен сив фон, на който да се открои, заедно с изображенията на наградите. Оставихме поле за калиграфско надписване на имената. Избрахме печат върху специален Антик-перлен картон и комбинирахме със стилни метални златни рамки.

Надяваме се, наградите да радват и да красят стените на победителите.

Честито на всички наградени! И до нови срещи догодина!

За повече информация на www.mediamixx.info

31/10/2012

Новият сайт на The Eggs Studio!!!

Ура! Новият сайт на The Eggs Studio е вече факт! Краят на света в края на 2012 очевидно няма да се случи, затова пък яйцето си остава проверен символ на едно винаги ново начало, най-вече в дизайна. След месеци на обсъждане, селекция на успешни и различни проекти от последните години, както и разбира се сериозна работа на целия тим можем да ви покажем не само нов дизайн а и едно ново, усмихнато лице на The Eggs Studio. Посетете и вижте нашите проекти!

07/10/2012

Излезе от печат

На 10 Ноември 2012г, се състоя  премиерата на "Невероятните приключения на Унки Марлюнки" - нов роман за четене от малки и големи, с картинки, сайт и музика.

Книгата съдържа 176 страници приключения, 4 песнички и над 100 картинки.
Подходяща е за малки и големи.

Приключенията на едно дете и баща му в един красив, романтичен и не чак толкова измислен свят, ни припомнят изконните ценности, заради които си струва да живеем.

Едно училище изчезва, едно дете идва от бъдещето, една любов се ражда, отдавна забравени легенди оживяват, джуджета, тайни пещери, скални манастири, пътуване с балони, пълни с хелии с кош от плазмен телевизор, разрушаване на лунапарк и удавяне на Бизнес център в захарен памук, много песнички и добро настроение струят от този шарен роман за деца и техните татковци.

Автор е Иван Раденков, който е автор и на песничките аранжирани и изпяти от група Тролите.

Редактори са Александър Маринов - Санчо и Ангел Малинов.

Художник е Лиляна Калнакова-Ламер.

Дизайна на книгата е дело на Кристина Маркова.